ThisWay flex page

Drukken met flex

Flex is een polyurethaan vinyl , voorzien  van een hotmelt lijmlaag. Door middel van een snijplotter wordt in dit vinyl de gewenste bedrukking gesneden (bijvoorbeeld een rugnummer).

Vervolgens worden alle delen welke niet bedrukt moeten worden handmatig verwijderd van de vinyl waardoor alleen het te bedrukken ontwerp overblijft. Een drager zorgt er voor dat alle losse delen van het ontwerp op de juiste positie blijven.

Vervolgens wordt deze drager op de kleding gepositioneerd. De warmte van de hittepers zorgt ervoor dat de hotmelt lijmlaag wordt geactiveerd waardoor de bedrukking één geheel vormt met het kledingstuk waar het op is gedrukt. Het resultaat is een zeer goede hechting en een mooie zachte, zijde glans bedrukking.

ThisWay flex rol

Door de zeer geringe dikte van het materiaal (0.18 mm) rekt de bedrukking prima mee met het textiel.

Wat kan niet met flex?

Gezien het handmatig verwijderen van de vinyl welke niet gedrukt moet worden is dit een arbeidsintensieve methode en dus vooral geschikt voor kleine oplage’s.

ThisWay flex pellen

Tevens is het niet mogelijk om uit de flex al te kleine details te snijden omdat zij handmatig moeten worden verwijderd. Om geen problemen te krijgen met de hechting mag de kleinste afmeting niet onder de 2 mm zijn.

Flex wordt geleverd op een rol en is in vele spot kleuren leverbaar. Naast de spot kleuren is er ook een groot assortiment aan glitter flex en fashion flex (zoals tijgerprint en camo kleuren) en metallic kleuren. Ook is er een flock uitvoering met een velours achtige bovenlaag.

ThisWay flex specials overzicht

ThisWay flex specials