ThisWay dtg print

DTG print

DTG staat voor direct to garment wat wil zeggen dat het ontwerp rechtstreeks door de printer op de kleding wordt gedrukt.

Groot voordeel hiervan is bijvoorbeeld ten opzichte van zeefdruk dat er geen zeefdrukramen gemaakt hoeven te worden waardoor er geen hoge opstartkosten zijn. Dit maakt het mogelijk in kleine oplage’s te drukken.

En waar het bij een flexprint bedrukking niet mogelijk is kleine details te drukken gaat de DTG printer verder. Door de sublieme printkwaliteit zijn zelfs foto’s met een resolutie van 1200 dpi  geen probleem.

Wat kan niet met DTG?

Hoe mooi ook de techniek, zelfs een dtg printer heeft nadelen. Zo kan er alleen op katoen worden geprint, onlangs uitgebrachte printers voor polyester moeten zich nog bewijzen.

En om een mooi printresultaat te behalen is het belangrijk dat de kleding is vervaardigd van gekamd katoen is. Bij gekamd katoen worden de garens voor het spinnen over een kam getrokken. Dit zorgt er voor dat er geen onzuiverheden of kleine pluisjes in de stof zitten die de print minder scherp maken. Hierdoor is niet alle kleding geschikt om een mooie print op te maken.

 

DTG en het milieu

De brother DTG printer maakt gebruik van milieu vriendelijk Innobella Textiel inkt. Dit is een watergedragen prigment inkt welke is gecertificeerd met het OEKO-TEX® certificaat. Zo zorgen wij er voor dat de prints zo min mogelijk impact hebben op het milieu.

ThisWay dtg inkten