ThisWay borduren header

Borduren

Een borduring zorgt voor een exclusieve duurzame uitstraling. De glanzende polyester garens stralen een luxe uit die met druktechnieken moeilijk is te evenaren.

Tevens kan een borduring in tegenstelling tot een flex bedrukking of dtg print met hoge temperatuur gewassen worden zonder te verkleuren of te krimpen. Hierdoor is het bij uitstek geschikt voor horeca of andere representatieve beroepen. Vooral op wat dikkere stoffen komt een borduring heel mooi tot zijn recht denk aan fleece kleding, gebreide mutsen e.d.

De polyester garens zijn zeer sterk en gaan dan ook bijzonder lang mee.

Wat kan niet?

Een borduring wordt niet aangeraden voor dunne stoffen zoals polyester sportkleding of dunne overhemden. Doordat de borduring een enigszins massief geheel vormt kan deze stof gaan ‘trekken’.

Heel kleine details van ca. 6 mm of kleiner kunnen niet worden geborduurd.

Een ander nadeel van borduren is dat er voor er een borduring gemaakt kan worden het logo moet worden omgezet in een borduurkaart. Deze kaart zorgt ervoor dat de borduurmachine de steken kan  ‘lezen’ en is een éénmalige investering.  Dit maakt  het wel duur om kleine oplages te borduren.

De borduurkaart kan wel bij latere opdrachten weer gebruikt worden. De borduring kan niet worden geschaald dus als er bijvoorbeeld voor en achter een andere afmeting van het logo is moet er tweemaal een borduurkaart worden gemaakt.