Thisway ploggen

Ga jij ook ploggen tijdens het hardlopen?

Ik keek wel even raar op toen mij dat gevraagd werd. Natuurlijk, ik loop graag een rondje hard, soms wat langzamer, soms wat sneller. De ene keer lang de andere keer iets korter maar ploggen? Ik kan echter moeilijk de vraag beantwoorden, want eerlijk gezegd: Ik weet niet wat het betekend!

Ik heb het daarom maar even opgezocht. Het is iets wat oorspronkelijk uit Zweden komt en een verbastering is van de woorden plocka upp en jogga.

Zegt dat nog steeds niets? Dan zal ik de woorden even vertalen: plocka upp is ophalen en jogga is hardlopen. Deze woorden samen werden al snel het woord plogging en groeide uit tot een wereldwijde community van mensen die een globale afval crisis wilden aanpakken.

Wat is dan plogging?

Plogging is het ophalen van zwerfvuil terwijl je aan het hardlopen ben. Onder het motto je bent nooit te klein om impact te maken kun je in je eentje beginnen de wereld te verbeteren, hoe mooi is dat. En omdat het alleen natuurlijk niet mogelijk is de hele wereld te redden, is het fijn om te weten dat er al een hele community bezig is op deze wijze zwerfvuil op te halen, google maar eens op de term plogging.

Plogging, een complete workout!

Omdat je steeds moet stoppen om het vuil op te rapen doe je onder het lopen ongemerkt een groot aantal squats. En zoals je natuurlijk al weet zijn squats goed voor mooie billen. Tevens versterken zij de beenspieren maar ook verder in je lichaam worden spieren getraind. Het squatten zorgt er dus voor dat zowel in je boven- als onderlichaam de spieren worden getraind.

Tevens ga je steeds van rust naar beweging dus ongemerkt werk je ook nog een intervaltraining af.

Thisway ploggen
Ploggen is voor jong en oud!

Wat heb je nodig om te ploggen?

Wat heb je nodig om te ploggen?

*Lekker zittende sportkleding. Wel gerecyclede kleding natuurlijk zoals bijvoorbeeld de Essence lijn van Craft.

*Handchoenen en een biologisch afbreekbare tas mag ook niet missen.

*Vrienden om mee te lopen, geen must maar wel gezellig.

Mijn advies: begin klein, gooi eerst eens iets in de vuilnisbak. Voelt goed niet? Je hebt impact gemaakt!